The Bower Building, Stockley Park, London

Skyvane Roof Solar Shading

Levolux was approached to develop a custom external solar shading solution for The Bower Building in Stockely Park. This comprises a Skyvane perforated canopy, extending to the west, and Infiniti Aerofoil Fins fixed to the building’s south and west-facing elevations.

The Bower Building – an office building originally constructed in the 1980s – was refurbished to provide open plan office space within Stockley Park on the doorstep of Heathrow Airport.

Product Features

=

Bespoke perforated patterns

=

Assembled panels

=

Anodised and polyester powder coated finishes

Products

=

Skyvane Roof Solar Shading

=

Infiniti Secret-Fix Aluminium Aerofoil Fins

The Levolux solar shading solutions were an integral part of the overall sustainability strategy; helping to achieve a BREAM “Excellent” rating.

Levolux designed, supplied and installed its Skyvane roof solar shading canopy above the piazza that leads to the entrance of the building. The canopy shades the piazza and surrounding glazed office areas from direct sunlight, reducing solar heat gain and glare.

The 700 m2 canopy, a focal point for the development, was formed using aluminium perforated panels. The panels were manufactured with a four different pattern designs comprising square perforations and were coated with a natural anodised finish.
Levolux also provided a Skyvane brise soleil solution, comprising 3 m deep panels of 300 x 56 mm aerofoil profiles. The panels were applied to south and west-facing elevations and installed in both vertical and horizontal arrangements.

The aerofoil profiles were finished in a highly durable, stone grey polyester powder coating, whilst the aluminium side plates were coated with a contrasting light grey polyester powder coated finish.

Categories

STAKEHOLDERS

ESA Architecture (Architects)

LOCATION

London, UK