Merrion Centre Car Park, Leeds

Infiniti Aluminium Bespoke Fin Screening Solution

Levolux designed, supplied and installed a bespoke trellis-effect LED lit Infiniti façade screening solution for a multi-storey car park at the Merrion Centre in Leeds city centre.

Following a £9 million refurbishment project, the 50 year old Merrion Centre multi-storey car park in the centre of Leeds, has been dramatically revamped, in part due to a new a custom architectural screening solution from Levolux.

Product Features

=

Bespoke trellis effect façade

=

Integrated LED lighting

=

Natural anodised finish

Products

=

Infiniti Aluminium Box Fin

=

Infiniti Aluminium Aerofoil Fin

Levolux was invited to develop a custom screening solution for the multi-storey car park. Levolux’s solution incorporated two components. The main component, screening an area of approximately 160 m x 11.5 m, comprised the Infiniti Aluminium Box Fins. The Infiniti fins were arranged in a diagonal grid pattern to create a trellis effect on the outside of the car park. 100 x 200 mm aluminium box fins were assembled into a lattice structure with LED lighting incorporated at each connection node.

While the ‘diagrid’ screen is relatively open to maximise daylight levels on each floor and allow good outward visibility for occupants, an alternative screening arrangement was required to obscure unsightly entrance and exit rampways and service areas.

A second element of the façade strategy was required to obscure the car park entrances, ramps and service areas. Here, Levolux provided its Infiniti Aluminium Aerofoil Fins in a horizontal configuration. 200mm wide aerofoils were angled at 60 degrees and fixed at a vertical pitch of 350 mm.

All Infiniti fins were manufactured from extruded aluminium and coated with a natural anodised finish.

Categories

STAKEHOLDERS

Harris Partnership

LOCATION

Leeds, UK