Ineos Headquarters, Grangemouth

Infiniti Aluminium Bespoke Fin Solar Shading System

Levolux provides attractive solar shading solution to keep staff and visitors comfortable at the £20m headquarters of Ineos in Grangemouth, Scotland.

Levolux was invited to develop a custom external solar shading solution for the office development at the petrochemicals company, INEOS.

Product Features

=

Bespoke oval profile fin

=

Cantilever arrangement of fins

=

Polyester powder coated finish

Products

=

Infiniti Aluminium Bespoke Fins

Levolux designed, supplied and installed its Infiniti aluminium tubular fin solar shading system, installed horizontally in five bays. The oval fin profiles, 110mm wide by 100mm deep, were developed specifically for this development. The tubular fins are set at a pitch of 300mm to reduce solar heat gain and glare whilst still permitting natural light transmission into the building. As such, employees and visitors at the facility benefit from naturally bright and comfortably cool working conditions all year round.

The Infiniti fins were installed from the first floor up to roof level and were restrained by vertical aluminium support arms. The fins were designed to cantilever 500 mm past the supports at each end.

The extruded aluminium fins and associated support arms were finished with an attractive matt cool grey polyester powder coating.

Categories

STAKEHOLDERS

Michael Laird Architects

LOCATION

Grangemouth, Scotland