Hackney Wick Station, London

Infiniti Aluminium Box Fin Screening Solution

Levolux designed, supplied and installed an aesthetically pleasing architectural facade solution as part of the £25 million redevelopment of Hackney Wick Station in East London.

Levolux was approached to design, supply and install its Infiniti aluminium fin screening solution to the refurbished station on the periphery of the Olympic park.

Product Features

=

Secret Fix Connection

=

Satin polyester powder coated finish

Products

=

Infiniti Aluminium Box Fins

The architects, Landolt Brown, took inspiration from the area’s industrial heritage when designing the new ticket hall. However, the brief for the Levolux solution was not limited to aesthetics. Screening the concrete shell was an important driver for the installation of the Infiniti system. However, it was also important to allow the passage of natural light into the building and underpasses that connect the platforms.

Levolux installed Infiniti aluminium 250 x 50 mm box fins at 170mm centres to create an interesting architectural feature. The station is covered with 638 vertical fins, in lengths that range from 2 to 7.1 metres. The patented secret-fix version of Levolux’s Infiniti fin system was chosen to avoid compromising the finish with visible fixings.

The grey-brown coloured fins, achieved with a smooth satin polyester powder coating, provide a visual cue to the weeping willows and reeds that were synonymous with the area.

Categories

STAKEHOLDERS

Landolt + Brown Architects (Architects)

LOCATION

London, UK