British Sugar HQ, Peterborough

Infiniti Aluminium Fin Solar Shading Systems

Levolux designed, supplied and installed the Infiniti glass fin solar shading solution at the headquarters of British Sugar in Peterborough.

Levolux was approached to provide a unique solar shading solution to a new office development, intended to house 320 employees of British Sugar and the Associated British Foods group.

Product Features

=

Toughened laminated glass

=

Pivoting brackets

=

Programmable adjustable fins

Products

=

Infiniti Glass Fins

The building was designed to Passiv Haus principles, including control of solar energy and natural lighting. The glass envelope of the building was specified (i) to permit the transmission of natural light and reduce artificial lighting demand and (ii) to reflect solar radiation.

Working with Bowmer & Kirkland, Levolux developed an intelligent solar shading solution, comprising two rows of vertical Infiniti glass fins, fitted to south, east and west-facing elevations. The 750 mm wide by 4.2 m high Infiniti glass fins were installed at a pitch of 750 mm.

The Levolux Infiniti glass fin solar shading solution was linked to the integrated building management system to optimise performance, with the position of the Infiniti glass fins automatically adjusting in response to the movement of the sun. In so doing, employees and visitors to British Sugar’s HQ are able to benefit from improved comfort levels, due to reduced solar heat gain and glare.

Levolux strives to provide value to its clients by solving technical problems, developing commercial solutions and managing technical risks.

Categories

STAKEHOLDERS

CPMG (Architects)
Bowmer & Kirkland (Main Contractor)

LOCATION

Peterborough, UK